Bussar och bilar

Efter några härliga sommarveckor i Härjedalen var det dags att se sig om efter ett arbete. Jag hyrde ett möblerat rum och fick anställning som chaufför hos Mjölkcentralen (från 1975 Arla). Arbetet bestod i att köra ut mjölk till butiker och skolor i Stockholm.  Redan klockan fem på morgonen började jag arbeta och för att snabbt och smidigt komma till jobbet köpte jag en begagnad bil, en Chevrolet Bel Air 1953.

SKÅPBIL MED MAT

Chevrolet Bel Air årsmodell 1953.

Sommartid när skolorna var stängda och stockholmarna var på semester var det mindre mjölk att köra ut och jag blev klar tidigare. Då kunde jag jobba några timmar på eftermiddagen som chaufför hos Norrmalms Livsmedel. När jag ställt undan mjölkbilen för dagen åkte jag till Norrmalms Livsmedel och började jobb nummer två. Företaget hade charkuterifabrik på Karlbergsvägen och 32 butiker spridda runtom i Stockholm. Det var till butikerna vi körde ut varor. Sedan jag slutat på Mjölkcentralen blev jag heltidsanställd hos Norrmalms Livsmedel och blev kvar där några månader. ICA köpte samtliga butiker 1970.

TRAFIKKORT

När jag körde runt i Stockholm med skåpbilen fullastad med matvaror längtade jag efter att ratta tyngre fordon. Men för att få köra lastbil och buss i yrkesmässig trafik krävdes trafikkort. Busstrafiken Stockholm – Södertörn anställde folk som garagearbetare och under tiden fick man ta busskort på företagets bekostnad. Där började jag arbeta.

KÖRDE PÅ BYGGEN

Garagearbetarna jobbade skift. Dagskiftet sysslade i första hand med invändig rengöring av bussarna. Kvällsskiftet tvättade och parkerade bussar som rullade in under kvällen. Vanligen var det 20 – 25 bussar som skulle tas om hand. Efter ett halvår körde jag upp för trafikkort och kunde nu köra lastbil och buss i yrkesmässig trafik.

Någon bussförare blev jag aldrig. Istället började jag köra lastbil hos ett åkeri i Handen i södra Stockholm. Handen var då en mindre tätort som skulle komma att växa under de närmaste åren. Det byggdes mycket, bland annat bostäder och byggmaterial som grus och virke skulle fraktas på lastbilar till byggena.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s