Gymmet

Även äldre behöver röra på sig ibland. För mycket stillasittande är aldrig bra. Det tog jag fasta på i november 2017 och började hos Friskis & Svettis i Norrköping. Sedan dess har jag tränat tre gånger i veckan.

I februari 2017 drabbades jag av två hjärtattacker. Det resulterade i en ballongsprängning och att jag fick en defibrillator (hjärtstartare) inopererad. Efteråt var jag med i en gymnastikgrupp på sjukhuset, avsedd för äldre som drabbats av hjärtsjukdomar. Vi träffades tio gånger och efter sista passet fick vi ett enskilt samtal med en sjukgymnast. Efteråt insåg jag att det kanske inte räckte med promenader och cykelturer, som jag brukar ägna mig åt.IMG_1465

Även om man har skaplig fysik är det bra med regelbunden träning, insåg jag och skaffade träningskort hos Friskis & Svettis. På gymmet börjar jag med 10-15 minuter på motionscykel och därefter ungefär lika länge i roddmaskinen. Sedan blir det styrketräning och en dust med kabelmaskinen. Under 2018  tränade jag totalt cirka 100 timmar på gymmet. Hela kroppen mår bra av rörelser och risken för hjärt- och kärlsjukdomar  lär minska. Promenader och cykelturer är bra komplement till  gymmet. Jag är medlem i Norrköping / Söderköping GK och går gärna en golfrunda då och då. Man blir aldrig för gammal för motion. Jag är 83 år och tänker fortsätta träna så länge jag orkar.

Helena Wijk

SLÄKTFORSKNING.

Är du intresserad av släktforskning? Då ska du besöka min dotter Helena Wijks blogg. Hon är magister i religionsvetenskap och forskar bland annat om de nordiska häxprocesserna och förkristen  folktro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s